MURALS COL·LABORATIUS
Busquem dotar als alumnes i alumnes d’eines que els permeta tindre veu i conscienciar-se del seu entorn. Creem aquest projecte artístic buscant la col·laboració i transformació social mitjançant metodologies participatives utilitzant l’art mural com a mitjà, valent-nos de la seua funció pedagògica i comunicant valors tan concrets com la importància de l’educació, el respecte als oficis, la igualtat de gènere, la justícia i la inclusió social.
IES RAVATXOL
Mural col·laboratiu juntament amb els alumn@s de l’IES Ravatxol de Castellar-Oliveral. La pintura mural homenatja l’horta que existeix enfront de l’Institut, a manera d’espill pictòric. Mural realitzat amb la col·laboració de l’Alcaldia pedània de Castellar-Oliveral i les docents i alumn@s de l’IES Ravatxol.
VILLA AMPARO
Mural col·laboratiu juntament amb els alumn@s del CEIP Ausiàs March de Paiporta. La pintura mural homenatja les espècies plantades al parc botànic de Vila Amparo, al costat del col·legi, a manera d’espill pictòric. Mural realitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Paiporta i els docents i alumn@s del CEIP Ausiàs March.
TALLER PASCUA
El 8 d’Abril dins de la programació dels “Tallers de Pasqua i En el Dia de les Arts Plàstiques d’Alfara del Patriarca 2021” realitzem una xarrada-taller en l’hort del CEIP Sant Joan de Ribera. En aquesta activitat, treballem amb els xiquets i xiquetes del col·legi en un mural col·laboratiu que pintem amb corró i plantilles.
COM TREBALLEM
ELS NOSTRES VALORS
Al costat de la inclusió social, treballem per a sensibilitzar per mitjà de l’art, el respecte al nostre entorn, emfatitzant en l’horta metropolitana com a element dinamitzador de benestar, consumisc local i ecologisme.
DIDÀCTICA
Els nostres projectes es construeixen amb polítiques actives en inclusió social en les quals també treballem amb alumnes i alumnes amb diversitat funcional i psíquica.
LA NOSTRA VISIÓ
Apostem per generar sinergies en la confluència entre l’art i l’educació en els principals espais formatius, com les escoles públiques o espais didàctics.
01
PRESENTACIÓ I XARRADA
Què és l’Art Mural? Amb una xicoteta xarrada i presentació expliquem als xiquets i xiquetes què és l’art mural i per què homenatgem l’horta. En Género Fresco creiem que l’art ha de ser un pilar fonamental de l’educació. Apostem per generar sinergies en la confluència entre l’art i l’educació en els principals espais formatius, com les escoles públiques o espais didàctics
02
DIBUIX I PREPARACIÓ PINTURA
Dibuixem amb els xiquets i xiquetes un imaginari agrícola, fruites i hortalisses com a esbossos preparatoris al mural. Revaloritzar l’entorn més pròxim i conscienciar sobre el medi ambient, la sostenibilitat agroalimentària i el respecte als ecosistemes és un dels punts clau per a desenvolupar els nostres projectes
03
PINTEM EL MURAL
Som-hi! amb pinzells, corrons i pintura passem a pintar el mural en la localització triada. A través de la pràctica es potencia l’aprenentatge sobre l’horta i la pintura com una forma d’oci alternatiu, i fins i tot, com una formació que es pot convertir en ofici.