
ECO-PACKAGING
És curiós com un simple embolcall pot determinar tant la incògnita que conté el seu interior. Segons la definició de la RAE; Embolcall és la capa exterior que cobreix natural o artificialment una cosa i Embolcall, és la cosa o coses embolicades. Bàsicament, l’embalatge o empaquetatge és un recipient o embolcall que conté productes de manera temporal. Ara, en aquests temps on el disseny roman indòmit en tots els objectes que ens envolten, el diem Embalatge. El “Embalatge” és el que van ser en antany caixes, paquets, paquets, embolcalls, fardells, bosses, etc…
L’ORIGEN DE L’EMBALATGE
En l’actualitat l’embolcall està molt lluny de “ser” un simple revestiment o embalatge. L’embalatge conjumina el seu ús merament funcional i pràctic al costat del disseny de producte per a convertir-se en un objecte artístic o en una bellíssima obra d’art efímera. Sembla que ens oblidem que des de fa uns segles, l’objecte-embolcall va tindre una gran importància artística en la societat. El seu ús es va iniciar amb l’ús de materials quotidians i abundants en la naturalesa per a preservar els aliments frescos i protegits. S’utilitzava palla, bambú, fulles i escorça de fusta.
L’ús d’aquesta matèria primera va ser portat a alts graus de refinament, i a poc a poc la seua estètica va ser consolidada com una cosa avantguardista. Ara com ara, els podem trobar de totes les formes, colors i textures. N’hi ha fets de paper, de fulles de diverses plantes (bambú, plataner…), de làmines de fusta, de seda, de plàstic, de cartó, etc.…i s’utilitzen principalment per a presentar un objecte, embolicar el menjar o per a transportar la compra.


L’EMBALATGE SOSTENIBLE
Però en aquests temps moderns, on la sostenibilitat és una de les bases de la societat actual, l’embalatge ha hagut de readaptar-se una altra vegada, i tornar als seus inicis. Amb la restricció de l’ús del plàstic i la nova consciència ecològica, l’ús de materials reciclats s’ha tornat imprescindible per a projectar un concepte sostenible. Moltes de nosaltres, amants de l’embalatge, sempre hem utilitzat materials reciclats, no en una parenceria de moda ecològica, sinó com una part important del reciclatge de material de taller i de transmissió de valors.
Género Fresco sempre ha apostat per l’ús del material de rebuig, i el continuarem fent. És molt més interessant arribar a empacar un xicotet objecte artístic reutilitzant material reciclatge de taller, que simplement embutxacar-ho. Aqueix plus construeix la imatge de l’objecte, i dialoga amb valor artesà té la peça i projecta, al cap i a la fi, els nostres valors com a col·lectiu artístic sensibilitzat amb l’entorn més pròxim, l’horta.




GĖNERO FRESCO
C/ SAN ISIDRE 24 -BAIX-
CP 46133 ROCA – MELIANA-
VALÈNCIA – ESPANYA